top of page
WhatsApp Image 2021-06-15 at 05.48.13.jpeg

...își are originile în terapia cognitiv-comportamentală.

 

În același timp, coaching-ul în sport, actorie, muzică a influențat coaching-ul cognitiv comportamental, cu teoriile motivației și stabilirea obiectivelor.

 

Terapia cognitiv-comportamentală se concentrează pe tratarea persoanelor cu diverse tulburări mentale. În coaching-ul cognitiv comportamental atenția este îndreptată spre ajutarea oamenilor să își stabilească și apoi să își atingă obiectivele. Această tranziție a fost influențată de interesul pentru dezvoltarea personală și de concentrarea asupra organizării învățării și dezvoltării având ca scop creșterea productivității.

Coaching cognitiv-comportamentală

Spre deosebire de terapie, coaching-ul se concentrează asupra prezentului și viitorului, folosind strategii de rezolvare de probleme pentru îmbunătățirea stării de fericire, a performanței și pentru realizarea obiectivelor personale.

 

Coaching-ul cognitiv-comportamental se concentrează în mod particular pe analizarea gândurilor și comportamentelor pe care persoana le folosește într-o situație provocatoare și verifică dacă abordarea persoanei sprijină sau limitează propriile sale eforturi. Deoarece gândurile și comportamentele sunt o parte din fiecare încercarea a omului, coaching-ul cognitiv-comportamental poate fi aplicat oricăror situații, precum:

  • Îmbunătățirea performanței la locul de muncă

  • Dezvoltarea încrederii în sine

  • Acționarea pentru atingerea unor obiective specifice

  • Obținerea unei perspective noi asupra lucrurilor

  • Dezvoltarea de gânduri și comportamente pentru dezvoltarea de abilități

  • Gestionarea mai eficientă a situațiilor

Colegiul psihologilor din Romania
Institutul ABA Bucuresti
Logo-APR

Asociația Psihologilor din România

Centrul Construieste-ti viata logo
Construieste-ti viata Logo

Construiește-ți viața

Centru de Psihologie și Analiză Comportamentală

bottom of page