top of page
WhatsApp Image 2021-06-15 at 05.48.13.jp

Ce este Teoria minții?

Teoria minții reprezintă capacitatea de a deduce stările mentale ale altor oameni (gândurile, convingerile, dorințele, intențiile, etc), precum și capacitatea de a folosi aceste informații pentru a interpreta ceea ce spun aceștia, de a înțelege comportamentul lor și de a anticipa ceea ce vor face în continuare.

Teoria minții

În general, persoanele cu Tulburare de spectru autist (TSA) au performanțe slabe în comparație cu colegii lor de vârstă și de limbă la teste concepute nu numai pentru a evalua capacitatea lor de a atribui credințe false, ci și pentru a deduce credințele și emoțiile altora într-o varietate de contexte sociale și situaționale.

Programul terapeutic se adresează copiilor și adolescenților diagnosticați cu autism înalt funcțional, sindrom Asperger, ADHD sau anxietate socială.

 

Prin acesta se urmărește îmbunătățirea teoriei minții, având drept consecință creșterea capacității de înțelegere a contextelor sociale în cazul indivizilor care au dificultăți în gestionarea relațiilor interumane și a situațiilor ce decurg din acestea.

Colegiul psihologilor din Romania
Institutul ABA Bucuresti
Logo-APR

Asociația Psihologilor din România

Centrul Construieste-ti viata logo
Construieste-ti viata Logo

Construiește-ți viața

Centru de Psihologie și Analiză Comportamentală

bottom of page